Tuesday, September 4, 2007

Ωρα να αλλάξουμε σύστημα διακυβέρνησης

Από τον Νίκο Κοτζιά,

Εχουν περάσει 33 χρόνια από την κατάρρευση της χούντας. Ώρα είναι να κλείνουμε με την πολιτική της μεταπολίτευσης. Πρέπει η χώρα να γυρίσει σελίδα. Δεν μπορεί να ζει με τις ιδέες και τα πρόσωπα εκείνης της εποχής. Η χώρα έχει ανάγκη να δει κατάματα τα καινούργια προβλήματα που φέρνει η εποχή της παγκοσμιοποίησης. Να μάθει να αντιλαμβάνεται έγκαιρα τα καινούργια προβλήματα. Να τα συζητά δημόσια. Να αλλάξει, δηλαδή, ατζέντα.

Να πάψει να προσαρμόζεται στην ημιμάθεια ορισμένων δημόσιων προσώπων, μερίδας των πολιτικών, μερίδας των δημοσιογράφων, των δημοσκόπων και αναλυτών. Είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν δημόσιες συζητήσεις στην Ελλάδα για τον κόσμο που διαμορφώνεται, και για τη διεθνή θέση της χώρας σε αυτό τον κόσμο. Για το πώς η Ελλάδα θα διασφαλίσει για τον εαυτό της τις καλύτερες δυνατές θέσεις. Πώς θα ενισχύσει την έρευνα και την παιδεία της, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νέα προβλήματα.

Να επεξεργάζεται εναλλακτικές σε έναν κόσμο που αλλάζει. Να αποκτήσει μια σύγχρονη, δημοκρατική, ικανή και με επάρκεια χωρητικοτήτων δημόσια διοίκηση. Να είναι συνολικά σε θέση να προωθεί λύσεις και να ελέγχει την πορεία τους. Να τις υλοποιεί.

Οι μεγάλες καταστροφές που συνέβησαν στη χώρα είναι αποτέλεσμα της κακής οργάνωσης της διακυβέρνησής της. Αλλά όχι μόνο. Είναι αποτέλεσμα της κοινωνίας της συνενοχής που κρύβει κάτω από «το χαλί», τα σκουπίδιά της. Που καταπατεί, αυθαιρετεί, προτάσσει το μικρό καθημερινό εγωιστικό συμφέρον κάθε άλλου συμφέροντος, κοινωνικού, εθνικού. Μια κοινωνία του «εγώ να είμαι καλά» και όλοι οι άλλοι ας πεθάνουν. Στάση και αντίληψη που δεν κατανοεί πόσο αλληλεξαρτώμενες είναι σήμερα οι ζωές μας. Η έλλειψη ποιότητας ζωής σε μένα θα αποτελέσει αιτία υποβάθμισης σε εσένα.

Οι μεγάλες καταστροφές αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν κατανοεί ότι έχουν αλλάξει πια οι εποχές. Το περιβαλλοντικό ζήτημα αναβαθμίζεται. Η ανάγκη να αποκτήσει το κράτος σύγχρονες δομές και χωρητικότητες (και ασφαλώς όχι αγροφύλακες), να ενισχυθεί η έρευνα και το εκπαιδευτικό σύστημα είναι άμεσες. Όποια κοινωνία δεν το αντιλαμβάνεται, θα τεθεί σε τροχιά πτώσης. Η ιστορία είναι αμείλικτη.

Ηρθε καιρός να γυρίσουμε σελίδα με την περίοδο της μεταπολίτευσης. Να ανοίξουμε μέτωπα στην καθυστέρηση, στο βόλεμα, στις αρρωστημένες καταστάσεις. Να τεθούν κανόνες, ηθικοί και δημοκρατικοί. Να υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου και προώθησης των αποφάσεων. Ήρθε καιρός να αλλάξουμε σύστημα διακυβέρνησης.

Το άρθρο του αρθογράφου και ερευνητή Νίκου Κοτζιά δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ημερησία του Σαββάτου , στις 1 - 9 - 2007.

60 comments:

  1. Λευτεριά από τη Μεταπολίτευση.Από τους φυσικούς και ιδεολογικούς της εκπροσώπους. Απ' τη μουσειακή αριστερά, τους φασίστες του ΛΑΟΣ, τις παρηκμασμένες νομενκλατούρες και τους φελούς των δύο μεγάλων κομμάτων. Προσαρμογή στη σύγχρονη εποχή.

    ReplyDelete
  2. Σαν να ακούω τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ!!! Έλεος. Άλλο περιβάλλον και άλλο παλαιοκομματισμός...

    ReplyDelete
  3. Κοίτα βασίλη καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε. Μη σε πιάνουν οι παραταξιακοί οδυρμοί. Η ανάγκη να τελειώνουμε με την 3η ελληνική δημοκρατία, την μεταπολιτευτική περίοδο, και τις παθόγένειές της εκφράζεται από μια ευρεία γκάμα ανθρώπων, αναλυτών και πολιτικών από πολλούς και διάφορους χώρους. Στα κόμματα εκφράζεται από μια μερίδα του ΣΥΝ, από ένα κομμάτι του πασοκ και της νδ, από τη Φιλελεύθερη συμμαχία.
    Στους αναλυτές εκφράζεται πλέον από τους περισσότερους.Βρώμισε ο τόπος με άρθρα το σαββατοκύριακο. Καθημερινή δεν διαβασες την Κυρίακή;

    ReplyDelete
  4. Oi Ellines eimaste pagkosmios gnostoi se olous gia to pos pratoume panta tin teleutaia stigmi: apo mia ekthesi sto sxoleio, apo to na pame sena rantevou ekso to bradi, apo to na paradosoume kapoia douleia ston ergasiako xoro, apo to na organosoume tous olimpiakous, apo to na allaksoume ta pragmata sto politiko kai koinoniko gignesthai.

    anabaloume sinexos, merikes fores epitixos, alla me poli agxos (protoi stin Europi se stress), polles fores me terasties epiptoseis.

    Eimaste anorganotoi. Anikanoi na diaxeiristoume tis ipoxreoseis mas.

    De sinergazomaste. Den kseroume kan ti simainei auti i leksi. Droume anipeythina les kai eimaste eleutheroi xoris kanena compliance, xoris na sebomaste tous allous, ara en telei ton idio mas ton eauto.

    Bariomaste. Den agapame ti dimokratia. Protimame na mas taizoun me ta basika ki as mas kanoun o,ti theloun. Tha tous brisoume ligo stin kafeteria kathos tha blepoume mpala, ki ola kala.

    Ta prosopa, ta kommata, tis podosfairikes omades, exo barethei na ta/tis sizitao ksana kai ksana. Oi basiliades tha xairontousan na eixan ipikoous san toys neous ellines.

    Kserete, otan exoume ekloges se 10 meres, kai epitrepoume os polites i proeklogiki agenda na einai oi paroxes stous kammenous (xoris kan na sizitame pos kai apo pou), poios einai nomimos i nomotipos i oxi, poio komma, san ton PAO kai ton OSFP, einai pio dinato, sas roto giati? Den exete apopsi gia ta themata pou mas kaine? Ti tha poune aytoi tous opoious tha psifisete giauta?

    Autes tis ekloges tha tis thumamai san tis xeiroteres stin istoria tis patridas mou, san na irthe i aponomi ton oscar sti xora mou, xoris ti glamouria, alla me emfiti tin apathia kai tin adiaforia.

    Oi dimosiografoi ta lene, eseis sto blog ta lete, merikoi ensuneiditoi ta lene, oi polites koimountai.

    An oloi oi forologoumenoi, os koinonia ton politon, pairname tin protoboulia kai euthini pano mas na zitisoume apo tin kibernisi eidiko foro eisodimatos na kseplirosoume emeis, amesa, ola ta kammena, tha to kaname, i tha milousame gia ND, PASOK kai SIRIZA?

    ReplyDelete
  5. Να πληρώσουμε φίλε τάκη, ήδη πάρα πολλοί κάνουν σημαντικές δωρεές, αρκεί να λεφτά να μην πάνε στις τσέπες των επιτήδειων

    ReplyDelete
  6. @ g700

    Otan lew oti o Vassilakis einai
    pa**ras, exw adiko?

    @ takis

    Ontws oi xeiroteres ekloges ever!!!

    ReplyDelete
  7. Oi dorees den einai arketes. Re paidia, terma oi euergetes, oi foropapallages, oi dorees ki o,ti allo iparxei. Oloi klapsame mazi, oloi brisame mazi, oloi thimosame mazi, as plirosoume kai oloi mazi!!!

    5 dis euro zimia, an den baloume sineidita OLOI to xeri stin tsepi, tha enai pali i diki mas genia pou tha plisosei ta spasmena.

    G700 mporeite na breite to assessment report tis EC gia tis foties? tha eixe endiaferon na mathoume ti apofasisane.

    ReplyDelete
  8. Akolou8ei apospasma apo shmerino Panoutso ... exei plaka!

    Ο Λεντέσμα ανακούφισε τον Στολτίδη και ο Τοροσίδης έδειξε την οροφή στην απόδοσή του. Δεξί μπακ είναι, στόπερ πιθανότατα, αμυντικό χαφ με το ζόρι, αλλά επειδή ο Ολυμπιακός πέρυσι είχε ξεμείνει από χαφ και ο Τοροσίδης κάλυπτε τις «τρύπες», δεν σημαίνει ότι είναι και ο Καραπιάλης. Και τώρα για δύο εβδομάδες πρέπει να τη βγάλουμε με Εθνική και εκλογές. Για την πρώτη δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον. Από την εποχή που ο Ζίγδης είχε κόμμα δεν υπάρχει τίποτα πιο προβλεπόμενο από τις κλήσεις στις Εθνικές του Ρεχάγκελ. Και το μόνο νέο πρόσωπο του επόμενου 15νθημέρου είναι αυτός που πάει να ανατρέψει τις ισορροπίες στις φετινές εκλογές. Ο Τσόμσκι της ελληνικής πολιτικής σκέψης, ο Μαραντόνα της εκλογικής αναμέτρησης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, που σε πρόσφατα γκάλοπ τα οποία η Ν.Δ. φρόντισε επιμελώς να αποκρύψει είναι ο δημοφιλέστερος νέος πολιτικός του βορείου ημισφαιρίου. Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου γίνονται τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γρηγόρη Ψαριανού στο μπαρ «MG» της οδού Σούτσου.

    Στην τελευταία του επίσκεψη ο πολιτικός άνδρας επιθεώρησε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του μπαρ, άκουσε τις επιτυχίες του DJ Super Paradise Yannis και έκανε συνεχείς δειγματοληψίες στα μοχίτο. Σπάζοντας τη σιωπή του, ο Γρηγόρης έκανε δηλώσεις ζητώντας συνδιαχείριση του Αιγαίου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, μια θέση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις ενός άλλου στοχαστή του Συνασπισμού, του Μάκη Β. Διόγου. Αλλά ο Γρηγόρης δεν έμεινε μόνο στα εθνικά θέματα, αλλά έσκυψε στοργικά και στα καθημερινά προβλήματα του Ελληνα συμπολίτη μας, ζητώντας τη νομιμοποίηση της «φούντας» για να ενισχυθεί η οικονομία της πολύπαθης Ηλείας. Ανοίγοντας την καρδιά του στους πολυπληθείς (6) φίλους του, ο Δημήτρης προσέθεσε ότι το μέτρο δεν αποσκοπεί σε προσωπικά οφέλη, αφού δεν το έχει βάλει στο στόμα του τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν υπάρχει όμως τίποτα πιο όμορφο από το να κάθεσαι δίπλα σε έναν υπέργηρο DJ και να τον βλέπεις σαν νεοσσό, που θέλει να πετάξει, να ανοίγει τα φτερά του στην πολιτική.

    Οπως τη στιγμή που ένας πελάτης μπήκε, δήλωσε οπαδός του Φωστήρα και ο Γρηγόρης συγκινημένος του είπε ότι και ο πατέρας του για κάποιο χρόνο ήταν οπαδός του «Φονέα των Γιγάντων». Αργότερα μπήκε ένα νεαρό ζευγάρι. Η κοπέλα ήταν μαύρη. Ο Γρηγόρης άνοιξε το στόμα, αλλά συγκρατήθηκε να πει και στην κοπέλα ότι ο πατέρας του για κάποιο διάστημα ήταν νέγρος. Η ματιά του έγινε σαν ατσάλι, ομολογουμένως θολό λόγω των μοχίτο, και το στόμα του έγινε μια λεπτή γραμμή για να κρατήσει το καλαμάκι χωρίς να τρέχουν σάλια στο καλαίσθητο διαφημιστικό μπλουζάκι της Jack Daniels. Εκεί στο μετερίζι τού πάγκου τού «MG» ένας αγωνιστής έδινε τη δική του μάχη. Και τώρα.

    Πριν από 30 χρόνια μου είχαν φορτώσει ένα μπλοκ του κόμματος προγόνου του Συνασπισμού, του ΚΚΕ Εσωτερικού. Επειδή το μπλοκ ήταν από χέρι γκόμενας δεν είχα πολλές επιλογές, έπρεπε να πουλήσω τα κουπόνια ή να τα πληρώσω. Το πούλησα με ένα απλό επιχείρημα. Σε κάθε μπαρ που έμπαινα και έβρισκα ένα γνωστό τού έλεγα: «Πες ότι έχεις ναυαγήσει σε ερημονήσι και βλέπεις έναν άλλο ναυαγό να έρχεται κολυμπώντας. Ξέρεις ότι θα μείνετε στο νησί μόνοι για τον επόμενο χρόνο. Τι θέλεις να είναι ο ναυαγός; ΚΚΕ ή του Εσωτερικού;». Μια γκριμάτσα τρόμου σχηματιζόταν στο πρόσωπο του συνομιλητή μου και το χέρι πήγαινε αυτόματα στην τσέπη για να βοηθήσει την επιβίωση του κόμματος, που αντί για σφυροδρέπανο θα έπρεπε να έχει δύο παγάκια και ένα καλαμάκι.

    ReplyDelete
  9. Πολύ καλί δουλεία !!! Συγχαρητήρια !!! Αν θες να δεις αστεία βίντεο μπορείς να επισκέπτης ://funniestvideoclips.blogspot.com/ όπου εκεί μπορείς να βρεις συλλογές από επιλεγμένα αστεία βίντεο. Απόλαυσε…

    ReplyDelete
  10. G700 said...
    Να πληρώσουμε φίλε τάκη, ήδη πάρα πολλοί κάνουν σημαντικές δωρεές, αρκεί να λεφτά να μην πάνε στις τσέπες των επιτήδειων

    ΟΧΙ. Πρέπει να ΠΑΜΕ ως group ή ο καθένας μόνος του ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ να διαπιστώσουμε τη κατάσταση ΚΑΙ να ενσιχύσουμε συγκεκριμένα πρόσωπα-θύματα.

    ReplyDelete
  11. "Να αλλάξουμε σύστημα διακυβέρνησης"

    Με αυτούς τους γίγαντες της πολιτικής, με τέτοιους συνταγματολάγνους ηγέτες, με τέτοια υψηλοτάτη ποιότητα νομοθετικής εξουσίας, με τόσα αστέρια της show bizzz να τρελαίνουν το λαό με τα... έργα και τις ημέρες τους...

    Αχ, έχω σαλέψει πια. Μια οι φωτιές, μια η Πατουλίδου, τώρα και η Φώφη, έλεος ρε!

    Αν όλοι αυτοί οι ερασιτέχνες εραστές της πολιτικής πειράξουν το παραμικρό, το σύστημα θα καταρρεύσει σαν τον πύργο του Τζένκα!

    Τζένκα, τζένκα... τζένκα!!!!!

    PS Έτσι δε το λέγανε εκείνο το επιτραπέζιο παιχνίδι με τον πύργο που τραβούσαμε ένα ένα τα ξυλάκια μέχρι να πέσει;

    ReplyDelete
  12. @g700

    Gia dite ayto

    http://www.tanea.gr//ColumnCategory.aspx?d=20070904&nid=5872012&sn=ΚΟΣΜΟΣ&spid=877

    ReplyDelete
  13. "G700 mporeite na breite to assessment report tis EC gia tis foties? tha eixe endiaferon na mathoume ti apofasisane. "

    θα το ψάξουμε.

    ReplyDelete
  14. ευχαριστούμε για τα διάφορα links

    ReplyDelete
  15. ola ta lefta

    http://salata.wordpress.com/2007/09/04/arxaia-olympia-fun-park/

    ReplyDelete
  16. gia tonn filo teleftaio onoma...........ta slogan typou ti papagos ti plastiras efthynontai diaxronika gia tis ittes twn proodeftikwn politikwn stin ellada kai panta einai dexsias emnefsews kai dystyxws aristeris ektelesews......

    ReplyDelete
  17. "ΨΗΦΙΖΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ,ΨΗΦΙΖΩ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ"

    Ψήφος στο "ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΝΟΜΑ" είναι ψήφος των ραντιέρηδων,των χτυπημένων διανοούμενων,των ΔΗΘΕΝ παντός καιρού,των κοπανατζήδων,των πλακατζήδων και εν τέλει ψήφος ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΔΕ.

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ.

    Η γεννιά των 700 ευρώ είναι η γεννιά των ΝΕΟΠΤΩΧΩΝ.

    Ας κάνουν κάτι που να μείνει στην ιστορία και να τους χαρακτηρίσει ως η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

    ΑΣ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ,ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΥΓΝΩΜΩΝΕΙ.

    ReplyDelete
  18. G700
    ΛΕΣ:
    Όμως το επίχείρημά σου είναι "προκάτ". Κάνεις ένα fundamental assumption, θέτεις έναν canon ότι δηλαδή η ΝΔ ποτέ δεν παραβιάζει το γράμμα του νόμου, αλλά μόνο το πνεύμα του, και προσπαθείς εκ των υστέρων να χωρέσεις την πραγματικότητα μέσα σ'αυτόν."

    ΑΠΑΝΤΩ:
    Μη τρελαθούμε τώρα. Αναπαράγεις την ανάλυσή μου, αλλά διαστρεβλωμένη.
    Είναι σαφές, a priori, ότι ένα μοντέλο-εργαλείο ("καλούπι") για ανάλυση-προσέγγιση εμπεριέχει πάντα δύο εγγενή, άρα αναπόφευκτα μειονεκτήματα, δλδ α) προκατασκευασμένη εικασία (προκάτ όπως λες) και β) "δογματισμό" τύπου black and white.

    Ο σκοπός δεν είναι να παρουσιάσω "καλούς" και "κακούς", ΟΥΤΕ να ισχυρισθώ πως η ΝΔ δεν διαπράττει ωμές παρανομίες (you missed the entire point). Η ανάλυσή μου αναφέρεται στο φιλοσοφικό-θεωρητικό επίπεδο και σε σφαιρικό-ολιστικό πλαίσιο, και ΟΧΙ στην πράξη-εφαρμογή και επιμεριστικά, δεν καταπιάνομαι δλδ με την καθημερινή τήρηση ή παράβαση τού Νόμου απο τα δύο κόμματα.

    Συγκεκριμένα, η ΝΔ, όπως όλα τα συντηρητικά κόμματα παγκοσμίως, όχι μόνο δεν αμφισβητεί "φαινοτυπικά" την νομιμότητα (συνταγματική, πολιτειακή, κοκ), ΑΛΛΑ παρουσιάζεται και ως εικονικός (οιονεί, quasi) αμύντοράς της, πράγμα που επικοινωνιακά λειτουργεί προς όφελός της, διότι αφήνει τον πολίτη που δεν έχει χρόνο, δεν νοιάζεται, ή δεν μπορεί να σκεφθεί, με μια μετάγευση-αίσθημα ψευδούς ασφάλειας.
    Πράγματι, οσάκις προκύπτει ένα μείζον σκάνδαλο ή αποκαλύπτεται μια συγκαλυμένη παρανομία (απο τις άπειρες) του μηχανισμού της, σπεύδει υποκριτικά να διορίσει ανεξάρτητες αρχές ανάκρισης κλπ. (και τελικά το πόρισμα Ζορμπά δεν είναι σικέ όπως πολλοί περίμεναν).
    Το ΠΑΣΟΚ, αντιθέτως, ακόμα και ΟΤΑΝ ο Νόμος και το Σύνταγμα εφαρμόζονται απολύτως ορθά, αλλά ενάντια στο συμφέρον του, σπεύδει να αμφισβητήσει και τους θεσμούς και το κύρος των θεσμικών οργάνων, σπεύδει να αμφισβητήσει ακόμα και το ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ, ακόμα και το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ακόμα και ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ακόμα και αυτό που ένα υποχρεωτικής παιδείας άτομο μπορεί να συμπεράνει διαβάζοντας το άρθρο 56 του Συντάγματος.

    Εδώ λοιπόν έχουμε μια κλασσική περίπτωση ολοκληρωτικού style φιλοσοφίας και αντιμετώπισης του Νόμου, δλδ το ΠΑΣΟΚ ταυτίζει εαυτό με την νομιμότητα (!!!), άρα ΚΑΤΑΡΓΕΙ τον ΝΟΜΟ της Πολιτείας και τον ανασκευάζει Η διασκευάζει, ad lib και κατά το δοκούν, to suit its purpose!!!!

    ΛΕΣ:
    "Πέρα από το γεγονός ότι η προσβολή του πνεύματος του νόμου είναι εξίσου παράνομη με την κατά γράμμα παραβίασή του, και επίσης πιο επικίνδυνη γιατί κρύβει μια κατ' επίφαση νομιμοφροσύνη, ας δούμε λίγο και το letter of the law το οποίο επικαλείσαι."

    ΑΠΑΝΤΩ:
    Ακριβώς, και υπερθεματίζω. Οπως προανέφερα υπαινικτικά, oι Νεοδημοκράτες δεν εμφανίζονται μόνο ως οιονεί-νομιμόφρονες, αλλά ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ την νομιμοφροσύνη, όπως Συναγερμός και ΕΡΕ μονοπωλούσαν κάποτε την εθνικοφροσύνη.

    ΛΕΣ:
    Λοιπόν, στην ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο υφίσταται ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΝ ΚΩΛΥΜΑ και όχι μόνο "θέμα αρχών, ηθικής τάξεως, sense of decorum, προσβολής των θεσμών υπό ευρύτερη έννοια, προσβολής του πνεύματος του νόμου" κλπ.

    ΑΠΑΝΤΩ:
    Ηταν πράξη χονδροειδής, χωρίς modicum πολιτικής κομψότητας, καθ υπέρβαση του πολιτικού savoir faire, όπως θες πέστο, αλλά δεν γνωρίζω συγκεκριμένο άρθρο του συντάγματος που παραβιάσθηκε. Αν εσύ ή κάποιος άλλος γνωρίζει - και πρόσεξε, δεν ειρωνεύομαι μήτε σαρκάζω εδώ, πρέπει να το μάθουμε ώστε ιδίοις όμμασι να το διαπιστώσουμε - ΔΙΟΤΙ χθες βράδυ ΚΑΤΑΛΑΒΑ για πρώτη φορά πως εμείς οι πολίτες είμαστε τελείως απροστάτετοι ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ότι πρέπει (προκειμένου να ΜΗ μας χειραγωγει κανείς) να κάνουμε ως detectives, πλέον, προσωπική έρευνα κάθε δήλωσης επι σοβαρών θεμάτων.
    XΘΕΣ, οι συνταγματολόγοι Βενιζέλος, Λοβέρδος και Παπαδημητρίου ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ή και ΩΜΑ ΨΕΥΔΗ στον ΛΑΟ, άρα ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ και επέφεραν ΠΛΗΓΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ.
    Χθες, η κυρία Γεννηματά μας είπε έμμεσα "Λαέ γνώριζα και γνωρίζω ότι έχω κώλυμα υποψηφιότητας, αλλά αποφάσισα να κατέλθω για το καλό σου".

    ΛΕΣ:
    Στην έκδοση των ομολόγων καθώς και την αγορά τους από τα ταμεία χωρίς προηγούμενη έγκριση από την ειδική επιτροπή στην οποία συμμετέχει και η Τράπεζα της Ελλάδος υπήρχει ΝΟΜΙΚΟΝ ΚΩΛΥΜΑ.

    ΑΠΑΝΤΩ:
    Ανεξαρτήτως τυχόν διαδικαστικών παρατυπιών εδώ έχουμε ΜΕΙΖΟΝ σκάνδαλο, ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΙΝΙΚΗ και ΗΘΙΚΗ ευθύνη του πολιτικού προϊσταμένου της εκδότριας αρχής του Ομολόγου, δλδ του Αλογοσκούφη. ΟΛΑ αυτά, δε, ξεκίνησαν από ανάλυση σ αυτό το blog σε ανύποπτο χρόνο, δλδ πριν 4 μήνες περίπου και πολύ πριν επιληφθεί του θέματος ο εισαγγελέας, και απο συγκεκριμένο free-spirited blogger, όχι απο τους G700. Αυτό ΟΥΔΕΙΣ καλόπιστος νομιμοποιείται να ξεχνά.

    ΛΕΣ:
    Στα πάρε δώσε των κουμπάρων με τη ΜΕΒΓΑΛ και την επιτροπή ανταγωνισμού υπάρχει ΝΟΜΙΚΟΝ ΚΩΛΥΜΑ.
    Στην υπόθεση Μαντούβαλου για το παραδικαστικό υπάρχει ΝΟΜΙΚΟΝ ΚΩΛΥΜΑ.

    ΑΠΑΝΤΩ:
    Ασφαλώς, εδώ έχουμε ΟΧΙ μόνο απάτες ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ, αλλά ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ.


    Τα υπόλοιπα στα οποία αναφέρεσαι τάχουμε ήδη συζητήσει ad nauseam και ειδικα στα σημεία (α) και (β) I cannot agree more!

    ReplyDelete
  19. ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

    ΕΙΝΑΙ

    ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

    ReplyDelete
  20. ΠΑΣΟΚ = ΦΙΛΟΛΑΪΚΟΝ "ΣΗΜΕΡΑ"

    ΠΑΣΟΚ = ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΝ "ΑΥΡΙΟ"

    ReplyDelete
  21. Γ700,Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

    Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν και την εμπειρία και τα στελέχη με εκείνη τη διαχειριστική επάρκεια που απαιτείται για να προωθηθούν οι "ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ" του ΓΑΠ και οι "ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ" του Καραμανλή με γρήγορους ρυθμούς.
    Ηγ700 μπορεί να γίνει καταλύτης των ραγδαίων εξελίξεων που θα φέρει η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των δύο κομμάτων.

    Γ700.ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.Η ΨΗΦΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗς ΕΥΘΥΝΗΣ.
    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

    ReplyDelete
  22. Συμφωνούμε με τον Παρμενίδην μας

    Πρέπει οι G700 να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ ώστε οι μισθοί τους απο 700 να γίνουν 1200 δια νόμου

    ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ ΟΤΙ

    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ θΑ ΕΙΝΑΙ

    G350

    και το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ απο 110% του ΑΕΠ να γίνει 220% του ΑΕΠ

    Ψήφισε και συ ΠΑΣΟΚ, μπορείς!!

    ReplyDelete
  23. ΑΝΔΡΕΑΣ - ΤΣΟΒΟΛΑΣ - ΛΑΛΙΩΤΗΣ -

    ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ-ΑΠΑΤΕΩΝ

    Το μέλλον για τον ΑΝΘΡΩΠΟ!!!

    (avec KTHMATOLOGION βεβαίως βεβαίως)

    ReplyDelete
  24. ΒΑΙΝΟΜΕΝ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ

    ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΩΝΤΑΣ


    ΑΝΔΡΕΑΣ -> ΛΑΛΙΩΤΗΣ -> ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ-ΑΠΑΤΕΩΝ

    TA ΣΥΜΒΟΛΑ ΕΘΟΥΣ, ΗΘΟΥΣ, ΠΡΟΟΔΟΥ, ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ και ΔΙΚΑΙΟΥ

    avec KTIMATOLOGION
    ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ

    ReplyDelete
  25. Re komfoukie arxises pali tis malakies! Sou eipe kaneis na mhn pshfizeis ND? Na mh mas prhzeis to papari sou leme? Ante ... quasi stoxasth!

    ReplyDelete
  26. Συμφωνούμε με τον Παρμενίδην μας

    Ψήφισε ΠΑΣΟΚ

    Η ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ είναι το Β' ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ του Σήριαλ

    "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"

    Ψήφισε ΠΑΣΟΚ,

    ΜΠΟΡΕΙΣ

    ReplyDelete
  27. Της ΝΟΥ-ΔΟΥ τα φουσάτα περάσαν,
    σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά,
    με ομόλογα σπίτια χαλάσαν,
    μάς ανάψαν φωτιές στα χωριά,

    Οι ληστές του ΠΑΣΟΚ πια σκορπίσαν
    με πισίνες, με πόρσε κι ευρά,
    για να φτιάξουμε όσα γκρεμίσαν,
    ας κοιτάξουμε μόνο μπροστά

    Refrain

    Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει,
    δεν την σκιάζει φοβέρα καμμιά,
    μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει,
    και ξανά προς το ΗΘΟΣ τραβά τραβά τραβά
    και ξανά προς το ΗΘΟΣ τραβάάάάάά.


    ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑΡΡΕΙΤΕ

    ΜΑΥΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

    της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

    ReplyDelete
  28. St'arxidia mas kai mas

    Kwsths Palamas

    ReplyDelete
  29. Anonymous said...
    St'arxidia mas kai mas

    Χαίρομαι που με γράφεις στο
    #2 πιό σημαντικό όργανο των λαών και στο
    #1 πιό σημαντικό όργανο των Ελλήνων

    ReplyDelete
  30. "Λευτεριά από τη Μεταπολίτευση.Από τους φυσικούς και ιδεολογικούς της εκπροσώπους. Απ' τη μουσειακή αριστερά, τους φασίστες του ΛΑΟΣ, τις παρηκμασμένες νομενκλατούρες και τους φελούς των δύο μεγάλων κομμάτων. Προσαρμογή στη σύγχρονη εποχή." ΝΑΙ ,προσαρμοζόμενοιστη σύγχρονη ζωή θα βρούμε τη λευτεριά μας.

    ReplyDelete
  31. "Λευτεριά από τη Μεταπολίτευση.Από τους φυσικούς και ιδεολογικούς της εκπροσώπους. Απ' τη μουσειακή αριστερά, τους φασίστες του ΛΑΟΣ, τις παρηκμασμένες νομενκλατούρες και τους φελούς των δύο μεγάλων κομμάτων. Προσαρμογή στη σύγχρονη εποχή.... Κοίτα βασίλη καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε."

    Τελικά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πως τοποθετήστε απέναντι στις ερχόμενες εκλογές, αφού ενώ δεν αποτελείτε ανεξάρτητο πολιτικό ή κομματικό φορέα διατυπώνετε πολιτικές απόψεις. (Το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο υπονοεί ότι - αυτοδίκαια ή όχι - εκφράζετε μια ομάδα νέων 25-35 με συγκεκριμένα προβλήματα και προτάσεις για την επίλυση τους.)

    Αν η συνειδητή αποχή είναι η θέση σας (που είναι και η προσωπική μου θέση), γιατι δε βγαίνεται ξεκάθαρα να το πείτε;

    ReplyDelete
  32. ΨΗΦΙΖΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
    ΨΗΦΙΖΩ "ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
    ΨΗΦΙΖΩ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ
    ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ

    ReplyDelete
  33. ΜΕ ΛΕΝΕ ΧΑΡΒΑΔΕΛΑ, και το ΚΟΛΠΟ είναι μεγάλο. ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ. Αντι για αναπτήρες κλπ ας μας πει κάποιος ειδήμων τι μπορεί να κάνει το HAARP.
    Από τις δηλώσεις Πατουλίδου, βγαίενι το συμπέρασμα ότι το πασοκ δεν βγαίνει.Αν έβγαινε, θα την έβαζε κάπου για τα ένσημα.
    ΨΗΦΙΣΤΕ. Δεν κάνει τίποτε, χαρίζει ελπίδα.

    ReplyDelete
  34. ΠΡΟΤΕΙΝΩ
    H G700,
    Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΜ ΝΕΟΠΤΩΧΩΝ,
    ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.
    ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ "ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ".

    ReplyDelete
  35. @Parmenides

    Μάλιστα. Το ψυλλιαζόμουν, με δεδομένα τα ιδεολογικά σας αδιέξοδα.

    Κάθε γραμμή αντιφάσκει με την προηγούμενη ή την επόμενη. Υπεύθυνα... Προοδευτικά... ΠΑΣΟΚ... Συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...

    ReplyDelete
  36. @Χρυσοβαλάντου Χατζηκυριάκειο

    "H κυρία Φώφη Γεννηματά είναι πιστή στις οικογενειακές της παραδόσεις. Οπως έλεγε και η γιαγιά της, αείμνηστη Φωφώ Θ. Γεννηματά, εγγονή του Γενάρχη των Πετριδών και Μεγάλου Ευεργέτη της Δωδεκανήσου Γεωργίου Πετρίδη, "Οι νόμοι είναι για τις λαϊκούρες όχι για μας". "

    καταπληκτικό!!!!
    Μα υπάρχει όνομα χρυσβαλάντου;;

    ReplyDelete
  37. Χαίρομαι που το ακούω έστω και καθυστερημένα.

    Αυτό το επιθυμούμε ΔΙΑΚΑΩΣ
    Υπό προϋποθέσεις

    1. Τέλος Κωστάκης
    2. Τέλος Γιωργάκης
    3. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ
    4. ΙΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΣΕ
    ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
    5. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ο κ. ΜΑΝΟΣ
    (νυν βουλευτής ΠΑΣΟΚ αλλα
    εξωκοινοβουλευτικός απο 16-9)
    6. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ο κ.
    ΜΟΥΖΕΛΗΣ (LSE
    εξωκοινοβουλευτική
    προσωπικότης ευρείας αποδοχής)
    7. Στην ΥΓΕΙΑ και ΠΑΙΔΕΙΑ και
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ την ευθύνη (χρέωση-
    πίστωση) θα φέρουν αμφότεροι
    ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

    Θα επανέλθω σύντομα

    ReplyDelete
  38. Διόρθωση:
    Ο κ. Στέφανος Μάνος είναι ανεξάρτητος βουλευτής εκλεγείς όμως με το ΠΑΣΟΚ

    ReplyDelete
  39. @ rebel at work
    @ parmenidis
    @ komfoukios

    De theloume sinergasia PASOK-ND. De theloume ipotagi se kommata kai ideologies les kai eimaste pistoi thriskias i podosfairikis omadas. Theloume 6 pragmata na allaksoun sayti ti xora ta opoia tha ofelisoun kai emas. Ta fonazoume ksana kai ksana.

    Oi fetines ekloges einai oi xeiroteres olon ton epoxon, kaloumaste na psifisoume me basi to poios einai pio entiposiakos. Den iparxei politiko periexomeno. Exoume piasei pato. I G700 exei idi foresei to kolaro tou malaka pou tha plirosei. Autoi edo einai ikanoi re na ksebrakosoun akoma ki aytous pou ipotithetai tha itan se kaliteri moira apo mas. Skopima kseskopima, exoun spatalisei ta panta.

    O GAP Parmenidi mporei na ekfrazei ola ayta poy esi theoreis se proigoumenes analiseis, den exei efarmosei tipota apo auta, oute sto idio tou to komma. Ayto gia mena deixnei eleipsi pigmis kai tharous. Ki an den to deixnei sto idio tou to komma, pos tha to deiksei kai pos tha praksei an einai prothipourgos? Me noiazei i prosopikotita enos politikou giati antanakla apopseis kai pithanes staseis stin politiki skini. Otan omos autes paramenoun prosopiko profile, kai oute sto elaxisto den polema giaytes na ginoun politikes kateythinseis kai orama, ti na ton kano ton GAP?

    I ND kiriarxeitai apo ton mpouxesa. Kanei metarithmiseis otan tha mporoyse na parei atofio to Sintagma tis EE kai tis directives, na tis efarmosei stin Ellada, na katargisei tous 10.000 anefarmostous nomous tis xoras kai na stamatisei na spatalaei 3.5 xronia ti fora gia na stinei ousiastika ti deksia eksousiastiki mixani, pou iparxei mono gia na kiberna, kai malista tin psorokostaina, giati de fainetai diatethimeni na thelei na kibernisei kati allo, opos mia monterna Ellada. Ti tis thes tis thesmikes metarithmiseis? Katargise to sintagma kai pare 6 ousiastika metra, drase epitelous re malaka Kostaki. Giauto se psifisame to 2004, xesti!

    Kai ante sto diaolo me tis Fofodes, tous Laliotides, tous Andrees, ton Panathinaiko kai ton Olumpiako.

    I SINERGASIA AFORA OLOKLIRI TI XORA. OXI 2 KOMMATA. AFORA OLOKLIRO TO POLITIKO SISTIMA. AFORA OLOKLIRI TIN KOINONIA.

    To ti tha psifisoume stis 16 Sep einai prosopiko thema kai apofasi tou kathenos. Ki anamesa stous G700 auti i apofasi giati na mi diaferei? San G700 omos zitame simmetoxi kai sinergasia sta SOBAROTATA - ZOIS KAI THANATOU - ZITIMATA TA OPOIA PIA MONO ME ETHNIKI SINERGASIA THA LITHOUN.
    1. Asfalistiko
    2. Ergasiako
    3. Paideia
    4. Ygeia
    5. Dimosios Tomeas
    6. Elleimma
    Ekprosopoi tis G700, diorthoste i simpliroste an ksexasa kati.

    Kalitera na pagosoune ta panta, na katsei ena ethnos olokliro sto trapezi, kai na ksanarxisoume otan simfonisoume oloi pia se ena plano kai draseis sotirias. Den paei allo re paidia etsi. Akoma kai tin eukairia ayton ton eklogon, oloi oi Ellines polites tin klotsisame stin eksedra.

    Ti kanoume meta?

    ReplyDelete
  40. πέστα μεσούτ.

    Rebel εσύ που έχεις ξεκαθαρίσει τα ιδεολογικά σου δεν μας είπες τι θα ψηφίσεις;

    ReplyDelete
  41. Επίσης παράκληση να συγκρατηθούν όσοι χρησιμοποιούν δεκάδες διαφορετικά ψευδώνυμα για να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια πράγματα κάθε φορά. Το multiple personality disorder δεν δείχνει μόνο έλλειψη fair play αλλά συνιστά τραμπουκισμό.

    ReplyDelete
  42. Mesout Tavaz said...
    @ rebel at work
    @ parmenidis
    @ komfoukios

    De theloume sinergasia PASOK-ND. De theloume ipotagi se kommata kai ideologies les kai eimaste pistoi thriskias i podosfairikis omadas. Theloume 6 pragmata na allaksoun sayti ti xora ta opoia tha ofelisoun kai emas. Ta fonazoume ksana kai ksana.

    Oi fetines ekloges einai oi xeiroteres olon ton epoxon, kaloumaste na psifisoume me basi to poios einai pio entiposiakos. Den iparxei politiko periexomeno. Exoume piasei pato. I G700 exei idi foresei to kolaro tou malaka pou tha plirosei. Autoi edo einai ikanoi re na ksebrakosoun akoma ki aytous pou ipotithetai tha itan se kaliteri moira apo mas. Skopima kseskopima, exoun spatalisei ta panta.

    O GAP Parmenidi mporei na ekfrazei ola ayta poy esi theoreis se proigoumenes analiseis, den exei efarmosei tipota apo auta, oute sto idio tou to komma. Ayto gia mena deixnei eleipsi pigmis kai tharous. Ki an den to deixnei sto idio tou to komma, pos tha to deiksei kai pos tha praksei an einai prothipourgos? Me noiazei i prosopikotita enos politikou giati antanakla apopseis kai pithanes staseis stin politiki skini. Otan omos autes paramenoun prosopiko profile, kai oute sto elaxisto den polema giaytes na ginoun politikes kateythinseis kai orama, ti na ton kano ton GAP?

    I ND kiriarxeitai apo ton mpouxesa. Kanei metarithmiseis otan tha mporoyse na parei atofio to Sintagma tis EE kai tis directives, na tis efarmosei stin Ellada, na katargisei tous 10.000 anefarmostous nomous tis xoras kai na stamatisei na spatalaei 3.5 xronia ti fora gia na stinei ousiastika ti deksia eksousiastiki mixani, pou iparxei mono gia na kiberna, kai malista tin psorokostaina, giati de fainetai diatethimeni na thelei na kibernisei kati allo, opos mia monterna Ellada. Ti tis thes tis thesmikes metarithmiseis? Katargise to sintagma kai pare 6 ousiastika metra, drase epitelous re malaka Kostaki. Giauto se psifisame to 2004, xesti!

    Kai ante sto diaolo me tis Fofodes, tous Laliotides, tous Andrees, ton Panathinaiko kai ton Olumpiako.

    I SINERGASIA AFORA OLOKLIRI TI XORA. OXI 2 KOMMATA. AFORA OLOKLIRO TO POLITIKO SISTIMA. AFORA OLOKLIRI TIN KOINONIA.

    To ti tha psifisoume stis 16 Sep einai prosopiko thema kai apofasi tou kathenos. Ki anamesa stous G700 auti i apofasi giati na mi diaferei? San G700 omos zitame simmetoxi kai sinergasia sta SOBAROTATA - ZOIS KAI THANATOU - ZITIMATA TA OPOIA PIA MONO ME ETHNIKI SINERGASIA THA LITHOUN.
    1. Asfalistiko
    2. Ergasiako
    3. Paideia
    4. Ygeia
    5. Dimosios Tomeas
    6. Elleimma
    Ekprosopoi tis G700, diorthoste i simpliroste an ksexasa kati.

    Kalitera na pagosoune ta panta, na katsei ena ethnos olokliro sto trapezi, kai na ksanarxisoume otan simfonisoume oloi pia se ena plano kai draseis sotirias. Den paei allo re paidia etsi. Akoma kai tin eukairia ayton ton eklogon, oloi oi Ellines polites tin klotsisame stin eksedra.

    Ti kanoume meta?


    Μεσουτ
    ΜΑΚΑΡΙ να θελήσουν να συνεργασθούν και τα μικρά κόμματα και να συμμετάσχουν ακόμα στη Κυβέρνηση ειδικά σε θέματα όπως ΠΑΙΔΕΙΑ και ΥΓΕΙΑ.
    Η Οικονομία βέβαια ΔΕΝ μπορεί και γίνει "σοσιαλιστική" όπως την αντιλαμβάνονται η κ. Παπαρρήγα και ο κ. Αλαβάνος δια τον απλόυστατο λόγο ότι η συντριπτική πλεοψηφία ΔΕΝ συμφωνεί.

    ΜΑΚΑΡΙ να συμφωνήσει το 80% του Λαού και βλέπουμε για τους υπολοίπους. Μερικά απο αυτά που συζητείς είναι εκτός λογικής και ρεαλιστικής προοπτικής.

    ReplyDelete
  43. sorry Rebel μας είπες παρπάνω τι θα ψηφίσεις. Δεν θα ψηφίσεις, θα απέχεις. Σεβαστό. Όμως εξηγησέ μας πως συνδέεται η επιλογή σου με την προσωπική σου ιδεολογία.

    ReplyDelete
  44. Κομφούκιε αυτό που λέμε εμείς είναι το εξής: δεν υπάρχουν αντιθεσμικές συμπεριφορές οι οποίες να ανήκουν αποκλειστικά στον έναν ή τον άλλο πολιτικό χώρο.

    οι αντιθεσμικές συμπεριφορές είναι προϊόν μιας δημοκρατίας που χρειάζεται κι άλλο να ωριμάσει, ενός συγκεντρωτικού κυβερνητικού συστήματος και ενός πλαδαρού-κομματικοποιημένου κράτους που πρέπει ν'αλλάξει. Εκεί πρέπει να αναζητηθούν οι λύσεις.

    ReplyDelete
  45. αυτό για να κλείσουμε την προηγούμενη συζήτηση μας.

    ReplyDelete
  46. "Η Οικονομία βέβαια ΔΕΝ μπορεί και γίνει "σοσιαλιστική" όπως την αντιλαμβάνονται η κ. Παπαρρήγα και ο κ. Αλαβάνος δια τον απλόυστατο λόγο ότι η συντριπτική πλεοψηφία ΔΕΝ συμφωνεί."

    Και όχι μόνο. Δεν μπορεί να γίνει, γιατί είναι επίσης επικίνδυνο.

    ReplyDelete
  47. "όποιος σπεύδει προς τον σοσιαλισμό κάνοντας άλματα συνήθως τον προσπερνάει" Ζάρκο Πετάν, σλοβένος καλλιτέχνης και συγγραφέας, κριτικός του υπαρκτού σοσιαλισμού.

    ReplyDelete
  48. @G700

    Το συμπέρασμα στο οποίο οδηγήθηκα από τα παραπάνω σχόλια είναι ότι οι G700, ως κίνηση bloggers, δεν έχει ενιαία τοποθέτηση απέναντι στις συγκεκριμένες εκλογές. Ωστόσο φαίνεται να εκφράζει ενιαίες και σε μερικές περιπτώσεις μονολιθικές πολιτικές θέσεις (για ασφαλιστικό, εκπαίδευση, κτλ.) χρησιμοποιώντας κατά κανόνα το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο. Αυτό είναι απόλυτα σεβαστό, αν και υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά ως προς το αν αυτές οι θέσεις εκφράζουν όντως τη γενιά, την οποία χωρίς δικαιοδοσία και εξουσιοδότηση επικαλείται.

    Η προσωπική μου ιδεολογία και κοσμοθεωρία δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ‘in the big scheme of things’, που λένε. Θεωρώ το πανηγύρι των ελληνικών εκλογών απάτη, και το αποτέλεσμα τους το μεγάλο άλλοθι που χρησιμοποιεί η πραγματική εξουσία για να προωθήσει τα σενάρια της. Απορρίπτω το πολιτικό σύστημα που δεν αντέχει σε σύγκριση ακόμη και με τις αστικές δημοκρατίες της Ευρώπης, το συνταγματικό-θεσμικό πλαίσιο που γύρω από αυτό στήθηκε και την υποκρισία, που την τελευταία ειδικά προεκλογική περίοδο ξεπέρασε κάθε όριο και πρόσχημα. Γι αυτό και απέχω, κάτι που θεωρώ πολιτική πράξη και όχι απραξία. Με πλήρη επίγνωση ότι κάτι τέτοιο ουσιαστικά ενισχύει τα δύο ελεεινά κόμματα «εξουσίας», που η κίνηση σας επιζητεί τη συνεργασία – λες και ως τώρα δεν συνεργάζονταν ή συμφωνούσαν στα μεγάλα θέματα ή και δεν συνεισέφεραν εξίσου στο χάλι αυτού του τόπου.

    ReplyDelete
  49. ΓΡΑΦΕΙ ο κ. Κοτζιάς:
    "Αλλά όχι μόνο. Είναι αποτέλεσμα της κοινωνίας της συνενοχής που κρύβει κάτω από «το χαλί», τα σκουπίδιά της. Που καταπατεί, αυθαιρετεί, προτάσσει το μικρό καθημερινό εγωιστικό συμφέρον κάθε άλλου συμφέροντος, κοινωνικού, εθνικού. Μια κοινωνία του «εγώ να είμαι καλά» και όλοι οι άλλοι ας πεθάνουν. Στάση και αντίληψη που δεν κατανοεί πόσο αλληλεξαρτώμενες είναι σήμερα οι ζωές μας. Η έλλειψη ποιότητας ζωής σε μένα θα αποτελέσει αιτία υποβάθμισης σε εσένα."

    Είναι ευχάριστο ότι ο κ. Κοτζιάς συμφωνεί με τον Κομφούκιο που μας υπενθυμίζει διαρκώς και ΟΡΘΑ πως η Ελλάδα αποτελείται απο 5 εκατομμύρια απατεώνες και 5 εκατομμύρια δυνητικούς απατεώνες - δλδ που δεν έχουν την ικανότητα ή δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να διαπράξουν απάτη.

    ReplyDelete
  50. G700 said...
    "sorry Rebel μας είπες παρπάνω τι θα ψηφίσεις. Δεν θα ψηφίσεις, θα απέχεις. Σεβαστό. Όμως εξηγησέ μας πως"

    Θα απόσχεις χρυσό μου παιδί, θα απόσχεις. Στιγμιαίος μέλλων αφού η ψηφοδοσία είναι στιγμιαίο γεγονός.

    Εκτός και εάν εννοούσε σε όλες τις εκλογές απο τώρα και στο μέλλον αλλά τότε θάπρεπε να πεις
    "Δεν θα ψηφίΖεις και θα απέχεις"

    Αν αναφέρεσαι στην επικείμενη εκλογή, τότε
    "Δεν θα ψηφίσεις και θα απόσχεις"
    ΔΕΝ μπορεί όταν αναφέρεσαι στο ίδιο γεγονός (διαρκές vs στιγμιαίο) το ένα ρήμα να είναι σε μέλλοντα διαρκείας και το άλλο σε στιγμιαίο.

    Ε, λεβεντιά μου;

    ReplyDelete
  51. opa eskase myth k h gerontokorh filologos ...

    ReplyDelete
  52. Για όσους σκέφτονται να μην ψηφίσουν: η αποχή πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα!

    Διαβάστε την εξαιρετική ανάλυση εδώ

    Ο μόνος τρόπος να πιεστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν είναι να υποστούν ισχυρή μείωση της δύναμής τους. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν ενισχύσουμε τα μικρά κόμματα.

    Όχι άκυρο, όχι λευκό, όχι αποχή: πριμοδοτούν το πρώτο κόμμα! Απλή αριθμητική!

    ReplyDelete
  53. όχι λευκό, όχι άκυρο, όχι αποχή said...

    ΓΡΑΦΕΤΕ:
    Για όσους σκέφτονται να μην ψηφίσουν: η αποχή πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα!

    ΑΠΑΝΤΩ:
    Οχι μόνο. Η αποχή πριμοδοτεί αναλογικά όλα τα κόμματα (ειδικά με το τρέχον σύστημα που είναι απολύτως αναλογικό εξαιρουμένου του bonus των 40 εδρών που πάει στο πρώτο κόμμα).
    Στις προηγούμενες εκλογές, ειδικότερα, στον ίδιο βαθμό που πριμοδότησε το πρώτο κόμμα ώστε να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, η ΑΠΟΧΗ ήταν ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ που ο ΣΥΝ έπιασε το 3% και κατάφερε τελικά να μπει στη Βουλή. Αρα, ουδέν κακόν αμιγές καλού και τούμπαλιν.

    ΓΡΑΦΕΤΕ:
    Ο μόνος τρόπος να πιεστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν είναι να υποστούν ισχυρή μείωση της δύναμής τους. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν ενισχύσουμε τα μικρά κόμματα.

    ΑΠΑΝΤΩ:
    Συμφωνώ με το προοίμιον. Ως προς τη δεύτερη παρατήρηση, το ΤΙ θα συμβεί εξαρτάται απο το αν θα ψηφίσει ο πολίτης μικρό κόμμα που ΕΧΕΙ πιθανότητες να ξεπεράσει το φράγμα versus μικρό κόμμα που ΔΕΝ εχει πιθανότητες να ξεπεράσει το φράγμα τού 3%. Ψηφίζοντας μικρό κόμμα που ΕΧΕΙ πιθανότητες να ξεπεράσει το 3%, πράγματι μειώνεις την δυνατότητα των μεγάλων κομμάτων να αποσπάσουν αυτοδυναμία, άρα, ΚΑΙ το μικρό κόμμα βοηθάς, ΚΑΙ το μεγάλο κόμμα αποδυναμώνεις.
    ΑΛΛΑ, αλλά, αν δώσεις ψήφο σε κόμμα που ΔΕΝ ΕΧΕΙ πιθανότητες υπέρβασης του 3%, τότε το ΜΟΝΟ που πετυχαίνεις είναι ξανά η πριμοδότηση κυρίως των δύο μεγάλων αλλά και όλων των μικρών που θα υπερβούν το φράγμα.
    Το τελευταίο συμβαίνει διότι, όσο μεγαλύτερη είναι αθροιστικά η δεξαμενή των "χαμένων ψήφων" δηλαδή αυτών που πάνε σε κόμματα χωρίς πιθανότητα να προσεγγίσουν το 3%, τόσο μεγαλύτερη η πριμοδότηση των μεγάλων κομμάτων.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
    Ψήφος σε μικρά κόμματα μπορεί να γίνει τροχοπέδη στο πρώτο κόμμα, αλλά μπορεί, υπό άλλες συνθήκες, να το πριμοδοτήσει.

    ΓΡΑΦΕΙΣ:
    Όχι άκυρο, όχι λευκό, όχι αποχή: πριμοδοτούν το πρώτο κόμμα! Απλή αριθμητική!

    ΑΠΑΝΤΩ:
    Πριμοδοτούν τόσο το πρώτο κόμμα όσο και τα μικρά με οριακά ποσοστά, όπως ΣΥΝ και ΛΑΟΣ. Με άλλα λόγια, εαν το ποσοστό αποχής των προσφάτων εκλογών, 2006 και 2004, μειωθεί, η αυτοδυναμία απο οιονδήποτε κόμμα καθίσταται ΜΑΛΛΟΝ αδύνατη, αλλα και μικρά κόμματα όπως ΣΥΝ και ΛΑΟΣ μπορεί να μη μπουν στη Βουλή. Αρα χωρίς αποχή, είναι βέβαιο πως ουδείς έχει πιθανότητα αυτοδυναμίας αλλά μπορεί τα 2 απο τα 3 μικρά κόμματα να ΜΗ μπουν στη Βουλή. Αρα ΚΑΙ η αναστροφή της αποχής λειτουργεί υπό μίαν έννοια, προς όφελος του διπολισμού.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
    Ακυρα, λευκά, αποχή ΚΑΙ ψήφος σε μικρά κόμματα με μηδενική πιθανότητα υπέρβασης του 3%, λειτουργούν ΟΛΑ το ίδιο, δλδ υπέρ αυτών που θα εισέλθουν στο Κοινοβούλιο, αναλογικά ΚΑΙ φυσικά το όφελος είναι σε απόλυτο κέρδος μέγιστο για το πρώτο κόμμα και γι αυτά με οριακό ποσοστό, +/- 3%.

    ReplyDelete
  54. ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

    Υπάρχει απώτερο σκεπτικό και είναι το ίδιο με αυτό που λειτούργησε και στις εκλογές του 2000.
    Τότε, κυβέρνηση και δημοσκόποι είχαν εκτιμήσει ότι η εκλογή θα κρινόταν απο μερικές χιλιάδες ψήφων. Εξ αιτίας, δε, της παρουσίας του ΔΗΚΚΙ, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την Γεννηματά (ΦΓ)ως λαϊκιστικόν αντίβαρον. Η συλλογιστική βασιζόταν στην πεποίθηση ότι το όνομα θα ασκούσε απήχηση στους χαμηλού κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου παλαιο-πασόκους, που ιστορικά διάκεινται θετικά απέναντι στον Δ. Τσοβόλα. Συνεργιστικά, λειτούργησε και η αλλαγή στην δημογραφία της Α Αθηνών, όπου μεγάλα μεσοαστικά τετράγωνα είχαν μετατραπεί σε ghettos χαμηλοεισοδηματιών που θα ήσαν ευάλωτα στην συνθηματολογία του ΔΗΚΚΙ.
    Πράγματι, παρά την απουσία διανοητικής λάμψης, η ΦΓ συνέδραμε στην επανεκλογή του ΠΑΣΟΚ, αποσπώντας η ίδια 72.000 ψήφους vs. 73.000 του ΓΑΠ - τηρουμένων των αναλογιών, succes de scandal!

    Το 2007 δεν υπήρχε ανάλογο σχέδιο για την ΦΓ, άλλωστε η ίδια διαδήλωνε το ασυμβίβαστον. Επι πλέον, το ΠΑΣΟΚ δεν έκρινε τον λόγο συστράτευσής της αφού δημοσκόποι και Τύπος θεωρούσαν βέβαιη την άνετη εκλογή της ΝΔ.
    Ομως, μετά το πόρισμα Ζορμπά και τις πυρκαγιές, οι ελπίδες του ΠΑΣΟΚ αναζωπυρώθηκαν οπόταν αποφασίσθηκε εσπευσμένα και με μυστικότητα η κάθοδος της ΦΓ. Παρότι δε η ίδια ισχυρίσθηκε στο MEGA ότι είχε ληφθεί η έγκριση συνταγματολόγων (Βενιζέλου, Λοβέρδου και του υποψηφίου Επικρατείας Παπαδημητρίου), οι δύο πρώτοι διέψευσαν το γεγονός. Ο Βενιζέλος μάλιστα δήλωσε ότι έμαθε και, εξ ιδίας πρωτοβουλίας, προειδοποίησε την ΦΓ τηλεφωνικά για το παρακινδυνευμένο της ενέργειας. Αργότερα επιβεβαιώθηκε η μη επίσημη ενημέρωση των Βενιζέλου και Λοβέρδου ως σκόπιμη λόγω φόβου διαρροής της πληροφορίας στον Τύπο.
    Απ αυτά, συμπεραίνεται ότι αυτός που γνωμοδότησε επίσημα και υπέρ της καθόδου ήταν ο Παπαδημητρίου.
    Από την συνέντευξη, δε, του ιδίου συμπεραίνεται ότι η θετική του άποψη βασιζόταν στο γεγονός ότι, κατ έθιμον, ο Αρειος Πάγος ελέγχει μόνο την παρουσία "θετικών" απαιτουμένων χαρακτηριστικών (πχ ηλικία >25, κατοχή ιθαγένειας κλπ) και όχι απουσία των "αρνητικών" (πχ το να μην έχει παραιτηθεί εμπροθέσμως απο το Στράτευμα ένας αξιωματικός κλπ) που εμπίπτει στην δικαιοδοσία του Εκλογοδικείου. Προφανώς, ο Παπαδημητρίου έκρινε σωστά μέχρις εκεί, δηλαδή ότι ο Αρειος Πάγος δεν θα τολμούσε έλεγχο "αρνητικών" χαρακτηριστικών επιλεκτικώς στην περίπτωση ΦΓ, διότι αλλιώς η πράξη θα χαρακτηριζόταν ισοδύναμη άνισης μεταχείρισης και υποβολιμιαία, πράγμα που θα δημιουργούσε σάλο. Για άγνωστους λόγους, όμως, δεν υπεδείχθη στην ΦΓ να ΜΗ συνυποβάλει την παραίτησή της (υποχρέωση των υποψηφίων είναι να υποβάλουν εμπρόθεσμη παραίτηση στις προϊστάμενες αρχές τους, αλλά όχι στον Αρειο Πάγο αναγκαστικά).

    ΚΑΙ εδώ βρίσκεται ο κόμβος της διαβολικότητας της όλης υπόθεσης. Εάν η ΦΓ δεν είχε επισυνάψει αντίγραφο της παραίτησής της, ο Αρειος Πάγος δεν θα γνώριζε με 100% βεβαιότητα ότι η ΦΓ είναι η υπερνομάρχης ΦΓ ή κάποια άλλη, πες, πρώτη της εξαδέλφη. Στην περίπτωση δε αυτή, εάν ο Αρειος Πάγος είχε προσπαθήσει να εξακριβώσει εαν η αιτούσα είναι η υπερνομάρχης ΦΓ, θα τεκμηριωνόταν ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ της. Ομως, επειδή η ΦΓ επισύναψε την παραίτησή της, ήταν πλέον αυταπόδεικτον ότι επρόκειτο περί της υπερνομάρχη, στην οποία περίπτωση έπρεπε να εφαρμοσθεί αυθωρεί και παραχρήμα το άρθρο 56 εδάφιο 1 και να απορριφθεί η αίτησή της, πράγμα που υποχρεούντο να πράξουν και έπραξαν.

    Sic transit gloria Φώφης.

    ReplyDelete
  55. Ο ΓΑΠ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ

    Πολύ καλός ο ΓΑΠ χθες βράδυ στο MEGA.Ηρεμος και μέ αυθεντική φυσική ευγένεια που τον κάνει να δείχνει πολιτικά αφελής,ιδιαίτερα σε ένα κοινό που περιμένει το κεφαλοκλείδωμα και τη τρικλοποδιά για να τον αποδεχθεί και να τον παραδεχθεί ως ηγέτη.
    Καμμιά σχέση με το πατέρα του. Εδώ ισχύει απόλυτα το "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα".
    Σαφώς και έχει μέσα του το πολιτικό ταλέντο της οικογένειάς του,αλλά είνα ένας άλλος Παπανδρέου.
    Με τεράστια εμπειρία στα διεθνή θέματα,μέλος της παγκόσμιας ηγετικής ελίτ,επιτυχημένος υπουργός.
    Το μόνο αμάρτημά του είναι ότι "έρχεται απο το μέλλον" και προσπαθεί να συναντηθεί με μια κοινωνία που ξεκίνησε για το παρελθόν.
    Fun της σύγρονης τεχνολογίας.
    Ακτιβιστής.
    Πρότυπο υγιούς ανθρώπου που πιστεύει ότι "η ϋγεία είναι επιλογή,άρα και η νόσος είναι επιλογή", και τη καλλιεργεί με αθλητισμό και ανάλογη καθημερινή ζωή.
    Δεν το παίζει "ευτυχισμένος οικογενειάρχης"και κρατά μακριά απο τη δημοσιότητα την οικογενειακή του ζωή.
    ............
    ............
    ............

    ReplyDelete
  56. όχι φίλε Rebel κανείς από τη G700 δεν μίλησε για συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης κανείς δεν πρότεινε αποχή, ούτε έκανε κανείς λόγο για άκυρο ή λευκό, ούτε για ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΝ. Ακόμα δεν έχουμε τοποθετηθεί στο θέμα των εκλογών.

    Πολλοί είναι αυτοί οι σχολιαστές που επιχειρούν να ψαρέψουν σε θολά νερά. Δεν τσιμπάμε όμως.

    Το μόνο που έχουμε δηλώσει μέχρι τώρα είναι ότι οι εκλογές είναι αντισυνταγματικές και αχρείαστες και ότι αυτό φάνηκε πολύ γρήγορα αφού ενίσχυσε την παράλυση του κράτους και το εμπόδισε να διαχειριστεί επαρκώς την κρίση των πυρκαγιών.

    Τοποθετηθήκαμε δηλαδή πάνω σε συγκεκριμένα θέματα και όχι πάνω στην προοπτική-επιθυμία νίκης κάποιου συγκεκριμένου κόμματος.

    Συνεπώς να κρίνεις αυτά τα οποία εκφράζουμε επισήμως και όχι τις "παπάτζες" που λέει ο καθένας που μπαίνει και σχολιάζει εδώ μέσα.

    Ο καθένας δικαιούται να εκφράζει την άποψή του. Όμως η κίνηση G700 δεν δεσμεύεται απ' αυτήν.

    Η G700 είναι κίνηση τα μέλη της οποίας δεν ψηφίζουν αποκλειστικά το ένα ή το άλλο κόμμα έχουν όμως ένα στόχο. Να προωθήσουν τα συμφέροντα της νέας γενιάς όπως εκείνα τα αντιλαμβάνονται.Και ας τους τσούζει καποιους που καλύπτουμε εμείς το κενό εκπροσώπησης μιας σημαντικής μερίδας νέων και όχι αυτοί.

    Γι'αυτό, αν και έχουμε δηλώσει ότι το ιδεολογικό μας υπόβαθρο είναι κατά βάση σοσιαλφιλελεύθερο, δεν μας ενδιαφέρει να εμπλακούμε σε πολιτικολογικές συζητήσεις περί ιδεολογιών, θεωρητικών πλαισίων και λοιπών ιστορικών αφηγήσεων, αλλά να πούμε την άποψή μας σε συγκεκριμένα θέματα. Αυτά στα οποία θεωρείς ότι η άποψή μας είναι "μπετόν αρμέ".

    Τέτοια συγκεκριμένα θέματα είναι η μεταρρύθμιση του ελληνικού πανεπιστημίου, η αλλαγή του ασφαλιστικού, η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και η ανάπτυξη μιας υγιούς επιχειρηματικότητας, η ισχυροποίηση-εκσυγχρονισμός του κράτους.

    Ζούμε στη σύγχρονη πραγματικότητα και θέλουμε πρακτικές λύσεις. Δεν μας ενδιαφέρουν οι μάχες με τα φαντάσματα του παρελθόντος, τον αντρέα, τον καραμανλή, τον μητσοτάκη.

    Ακριβώς λοιπόν επειδή είμαστε σε καθημερινή επαφή με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και ως εργαζόμενοι και ως καταναλωτές θέλουμε να τελειώνουμε με τα κωλύματα της γενιάς των 50+, τα ιδεολογήματά τους που τα κουβαλάνε από το 70 που ήταν επαναστάτες φοιτητές, την αισθητική τους, τη μουσική τους, τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τους θεσμούς και το περιβάλλον, το αριστερό τους δήθεν. Αυτή την απαλλαγή την περιγράφουμε ως λευτεριά από τη μεταπολίτευση.

    ReplyDelete
  57. Ορίστε... όταν λέω εγώ ότι το κάνατε πολιτικό στέκι...

    g700, το κράτος δεν παραλύει λόγω εκλογών. Είναι σαν να λες ότι παραλύει λόγω διακοπών. Δεν γινόταν ποτέ, και δεν γίνεται και τώρα.

    Αυτά λέγονται λόγω εκλογών. Δεν γίνονται όμως γι' αυτό. Και τσιμπήσατε. Ακόμα ούτε ένα άρθρο σχετικά με τις θέσεις των κομμάτων για το θέμα για το οποίο δημιουργήθηκε το blog αυτό; Το ψάχνετε τουλάχιστον; Γιατί αλλιώς θα επιμείνω ότι σας καπελώσανε.

    Και η διαφορά μου με κάτι ανώνυμους και κάτι parmenides είναι ότι δεν θα κάνω πρόταση τι να ψηφίσετε εσείς και οι αναγνώστες. Βάλε σχετικό άρθρο και τα λέμε μετά.

    Σημείωση: και ρε παιδιά.. έλεος με αυτή τη γλώσσα... Ο άλλος έβρισε και ανέφερε και τον Παλαμά σε μία φράση...!!!!

    ReplyDelete
  58. θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους σας ότι τα διλήμματα τι παπάγος τι πλαστήρας ευνόησαν μόνο τισ συντηρητικές δυνάμεις αυτού του τόπου και πήγαν πίσω την χώρα....
    απέναντι σε μια κυβέρνηση που υποβάθμισε την πολιτική στη τεχνική της επικοινωνίας η λύση ειναι μια και ξεκάθαρη...
    ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και στον ΓΑΠ
    ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

    ReplyDelete
  59. Της ΝΟΥ-ΔΟΥ τα φουσάτα περάσαν,
    σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά,
    με ομόλογα σπίτια χαλάσαν,
    μάς ανάψαν φωτιές στα χωριά,

    Οι ληστές του ΠΑΣΟΚ πια σκορπίσαν
    με πισίνες, με πόρσε κι ευρά,
    για να φτιάξουμε όσα γκρεμίσαν,
    ας κοιτάξουμε μόνο μπροστά

    Refrain

    Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει,
    δεν την σκιάζει φοβέρα καμμιά,
    μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει,
    και ξανά προς το ΗΘΟΣ τραβά τραβά τραβά
    και ξανά προς το ΗΘΟΣ τραβάάάάάά.

    ReplyDelete